הסוד הנשי הכי כמוס – החרוסת

כמו כן נהוג להוסיף לתערובת הפירות יין, זכר לדם בני ישראל שנשפך במצרים. על המינים האלו נתווספו פירות שונים: תאנים מיובשות, צימוקים, שומשומים, ערמונים, מיני ירקות (ויש שהתירו לעשות חרוסת רק ממיני ירקות), אגסים (כדי לצבוע את החרוסת בצבע טיט), יש שאף עירבו או גירדו חומר או לבנה, זכר לטיט (ויש שפסלו מנהג זה). החרוסת נעשית תחילה כעיסה עבה, זכר לטיט שבו נשתעבדו בני ישראל במצרים
אתי קצבורג 1 Comment on הסוד הנשי הכי כמוס – החרוסת

חלקן בכלל אוהבות קנוי, אצל חלק זה עובר במסורת מדור לדור ויש כאלה שרק הצורה של החרוסת מזכירה להם עב"מ, כך או כך על מצה או לבד, עם תמרי מג'הול ועם סילאן כולם פה אחד טוענות החרוסת שלי הכי טעימה • מבחר מתכוני חרוסת מובחרים • שפטו בעצמכם

כמו כן נהוג להוסיף לתערובת הפירות יין, זכר לדם בני ישראל שנשפך במצרים. על המינים האלו נתווספו פירות שונים: תאנים מיובשות, צימוקים, שומשומים, ערמונים, מיני ירקות (ויש שהתירו לעשות חרוסת רק ממיני ירקות), אגסים (כדי לצבוע את החרוסת בצבע טיט), יש שאף עירבו או גירדו חומר או לבנה, זכר לטיט (ויש שפסלו מנהג זה). החרוסת נעשית תחילה כעיסה עבה, זכר לטיט שבו נשתעבדו בני ישראל במצרים

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

הצבתי אתגר בפני נשות החיל וביקשתי לדעת את סוד החרוסת שלהן.
אז רגע לפני שאתם מכינים את התערובת הזו שלעולם לא אבין את פשרה
מוזמנים לקרוא את מיטב המתכונים המיוחדים :

החרוסת של נאוה כרמון
חרוסת בחב"ד זה תפוח מגורד ואגס מגורד בלי כלום, וגם את זה סוחטים עד לשד העצמות מחשש שרויה

אוכלים בלי הפסקה

החרוסת של חיה קלור – שף
החרוסת שלי פשוטה וטעימה:
דבש תמרים משובח
אגוזי מלך
צנוברים
ואגוזי פקאן
שוברים את האגוזים לשברים בינוניים ומערבבים
וזה טעיםםםםםם אי אפשר להפסיק.

מילה של שף.

החרוסת של דנה זהרוביץ
אצלנו טוחנים במטחנת בשר:
תמרים.
שקדים מולבנים.
אגוזי מלך ותפוח ירוק מקולף ומערבבים עם גרידת תפוז ומיץ תפוזים.
טעים, טעים, טעים!!

שימו לב יש פה טוויסט עם המיץ תפוזים

החרוסת של שונמית דרעי
אני לא מוותרת על החרוסת שלמדתי להכין מאבא זצ״ל . בחייו כשהכין בערב פסח היה מחלק לנו, מאז שנפטר בכל שנה מכינה כמות גדולה ומחלקת לבני המשפחה
תמר מג׳עול משובח (עסיסי ולא יבש)
שקדים
אגוזים
מעט פקאן
תפוח
מעט קינמון
יין מתוק
טוחנת הכל במטחנת בשר ידנית מיוחדת לפסח
? יוצאת חרוסת יאמי

אזהרה זה ממכר

החרוסת של בתיה זלוף
ממרח תמרים קופסא
תפוח מגורד דק
שקדים טחונים
אגוזים טחונים
יין אדום מתוק 1/2 כוס
מעט מיץ ענבים .
לערבב את הכל ולהוסיף קינמון 1/2 כפית, מעט ציפורן
יאמי זה טעים

סופרייז יש גם מתכון לעוף עם חרוסת:
3 בצל מטוגן גדולים חתוכים לרצועות אם יש לך בצל סגול גם זה יפה .
לתת טיגון עד להזהבה מוסיפה את העוף ומקפיצה אותו יחד עם הבצל מוסיפה מיץ ענבים חצי כוס נותנת רבע שעה על אש נמוכה . מוסיפה את החרוסת לפי המתכון שלמעלה .
ומבשלת חצי שעה שעה על אש נמוכה.
אפשר להוסיף גם ערמונים .
יוצא טעים טעים

תודה בתיה, חרוסת לא רק בליל הסדר

עדי והבה
החרוסת שלנו היא סילאן ששוברים לתוכו אגוזים מכל הסוגים…
לפעמים סבתא רבתא מכינה את הסילאן בכוחות עצמה (את התמרים סוחטים דרך חיתול, את זה היא כבר לא מסוגלת לעשות ממרום גילה)
בקיצור, החרוסת הכי שווה, שאוהבים בכל גיל.

חרוסת, זה עניין של סבתות?

דסי זייבלד
המדרשים הצרוכים:
טיט
סוכר.
ההכנה:
לערבב.
בחייאת מאיפה אני אדע?????בעלי ואבא שלי אחראיים.

ולגברים אין מתכון!!

שונמית דרעי
אז דיברנו על חרוסת?
אצלי כבר מוכנה ? יאמי!

חרוסת

החרוסת של שונמית




1 תגובות

מיין תגובות